Bouygues Telecom har integrerat eSIM i sin katalog, vilket avslöjar det pris som operatören kommer att debitera sina abonnenter för att aktivera ett av dessa virtuella kort. Beroende på planerna kan aktivering av eSIM kosta mellan 10 och 30 euro. Å andra sidan har operatören fortfarande inte meddelat ett nytt lanseringsdatum för tjänsten.
Orange var den första franska operatören som integrerade eSIM i sin katalog. Det följdes för några månader sedan av SFR. Operatören i den röda torget borde ha följts av Bouygues Telecom under våren 2020, men den senare har lagt ut distributionen av denna tjänst i sitt nätverk. Men koronaviruskrisen och franskarnas inneslutning har tvingat Bouygues Telecom att skjuta upp lanseringen.
Inget nytt datum har inte formaliserats för distribution av eSIM. Bouygues Telecom verkar dock göra framsteg i ämnet. Faktum är att det virtuella SIM-kortet har hittat dess plats i katalogen operatören, vilket avslöjar det pris som den senare kommer att debitera sina kunder för att aktivera ett.
Vi lär oss att aktivering av ett eSIM-kort kommer att kosta lika mycket som för ett normalt SIM-kort med ett Sensation-paket (med eller utan smartphone-fördel). Eller 10 euro, som på SFR. Det hade varit vettigt att priset skulle vara lägre (eftersom eSIM är virtuellt). Men nej. Observera att det begärda beloppet inte ändras om aktiveringen är online eller i butik.
Inte samma behandling som ett SIM-kort hos B & YOU
Observera att prenumeranter på B & You-paket inte kommer att finnas i samma båt. De måste betala 30 euro, eller samma pris som ett SIM-kort när det aktiveras i butiken (jämfört med 5 euro endast när det är aktiverat på Internet). Observera att ett B & You eSIM kan bara aktiveras i butik, till skillnad från ett B & YOU-SIM som kan aktiveras på distans.
ESIM är framtiden för SIM-kortet. Den är virtuell och kan integreras i ett anslutet tillbehör (t.ex. en ansluten klocka). Det beror inte på en operatör (även om den senare infrastrukturen måste vara kompatibel). Och det gör att kompatibla smartphones kan bli ”dubbla SIM-kort” utan behov av en dubbel port, vilket minskar det utrymme som krävs i chassit. Vilket går i riktning mot optimeringen av designen.
Källa: Bouygues Telecom